Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

UAEJJF Βραζιλιάνικου Ζίου Ζίτσου Greek National Pro 2016

Η καλή δουλειά αλλά και οι μεγάλες ικανότητες των αθλητών της  Aspida Team Renzo Gracie Cyprus επιβεβαιώθηκαν και πάλι. Αυτή τη φορά κατάφεραν να διακριθούν στους  διεθνείς αγώνες UAEJJF Βραζιλιάνικου Ζίου Ζίτσου Greek National Pro (προκριματικοί του παγκοσμίου πρωταθλήματος) που διεξήχθησαν την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, στο Ολυμπιακό στάδιο Ανω Λιοσίων στην Αθήνα.

 
Η Ελευθερία Χριστοδούλου εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία λευκές ζώνες -77kg, ο Ανδρέας Αχνιώτης το αργυρό στην ανοιχτή κατηγορία μαύρες ζώνες -77kg και ο Χρίστος Κοσιάρης, επίσης το αργυρό μετάλλιο, στην κατηγορία μπλέ ζώνες +94kg.
 
Αξιοσημείωτη ήταν και η προσπάθεια των αθλητών της Aspida, Χριστόφορου Ταντή και της Πόλας Κόστα, όπου παρά την εξαιρετική παρουσία τους, δυστυχώς δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση στο πολυπόθητο βάθρο. Να αναφέρουμε ότι οι αθλητές Χριστόφορος Τάντις, Πόλα Κόστα και Ελευθερία Χριστοδούλου προπονούνται κάτω από την επίβλεψη του προπονητή Παναγιώτη Μελωδία.
 
Ο αρχηγός της αποστολής, προπονητής και αθλητής Ανδρέας Αχνιώτης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την συνολική παρουσία της κυπριακής ομάδας και συνεχάρη τους συναθλητές του για τις διακρίσεις τους. «Θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά μεταφέροντας και το μήνυμα ότι το άθλημα έχει πρόσφορο έδαφος στον τόπο μας, ώστε να δώσει μεγάλους αθλητές και επιτυχίες που τιμούν την Κύπρο μας. Κι ας μην ξεχνούμε ότι όλα όσα δημιουργούμε, έχουν μοναδικό στήριγμα την αγάπη και την αφοσίωση των ίδιων αθλητών μας!».
 
Σημειώνουμε ότι ο Ανδρέας Αχνιώτης θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα IBJJF βραζιλιάνικου ζίου ζίτσου NO-GI, το οποίο θα διεξαχθεί στις 5 και 6 Νοεμβρίου στο Σαν Φρανσίσκο με τη συμμετοχή των κορυφαίων πρωταθλητών του αθλήματος στον κόσμο! Είναι ο πρώτος και μόνος κύπριος αθλητής ο οποίος καταφέρνει τα τελευταία δύο χρόνια να αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο στο άθλημα του βραζιλιάνικου ζίου ζίτσου.


1 σχόλιο: